Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σε λιγες μερες εχουμε εκλογες και η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....


των και ....απαντουν οι ίδιοι με....
σλουρπ...σλουρπ !!! χαχαχαχαχα ..... Δεν παιζονται. Ειλικρινα αυτο που ζει η Ελλαδα μονο ενα σεναριο σε καποια περιθωριακη θεατρικη σκηνη μπορει να το συναγωνιστει αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος. Το αλλο? Τετοια αγαπη ο Καρατζαφερης με τον Παγκαλο? Χρονια , λεει, συνεργαζονται.... Το ξερατε? Ενταξει, τωρα το βλεπουμε, συνεργαζονται, συμφωνουν και δινουν αγωνα για..."το καλο της Ελλαδας"! Ο αλλος? Ο γκαντεμης? Ο αθανατος εκανε δηλωση αλλα δεν νομιζω οτι μπορει να τους βοηθησει σε κατι .... Μαλλον ζημια τους κανει ! Καλη κουβεντα απο τον Μητσοτακη, φτυσιμο αμεσως απ την κυβερνηση μπας και γλυτωσουν το κακο !!! Τελος η "πολυ σοβαρη αντιπολιτευση του κ. Σαμαρα", μονο ανεκδοτο με τον Τοτο θυμιζει. Τα δυο παλια, καλα φιλαρακια παιζουν το γνωστο πετυχημενο παιχνιδακι ...Μια εσυ...Μια εγω...Ασχετα με τα προσωπα, τα δυο μεγαλα κομματα, παραμυθιαζουν χρονια τωρα τον λαουτζικο και βασιλευουν μια χαρα.... Τα δυο κομματα της αριστερας απλως εκαναν τις καθιερωμενες δηλωσεις μετα το "διαγγελμα" Παπανδρεου.....Τις γνωστες "ξυλινες" δηλωσεις...Παντως , εδω που τα λεμε, δεν ειδα τα καναλια να εχουν εκπροσωπους της αριστερας. Μην γινει και καμια "στραβη". Αυτους θα τους καλεσουν οταν δεν θα υπαρχουν καλεσμενοι απο το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και θα αναλαβουν οι εκπροσωποι τους(τα γνωστα παπαγαλακια), να τους απαξιωσουν ....Ξερουν καλα τη δουλεια τους ...
Οπως και να χει σε λιγες μερες εχουμε εκλογες και η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....

αλεπου του Ολυμπου


6 σχόλια:

Anonymous είπε...

Εξηγήστε μου παρακαλώ ακριβώς γιατί η αποχή θα βλάψει.
Δηλαδή τι θα γίνει που δεν θα γινόταν αν όλοι που ψήφηζαν άκυρο απέχουν?

Όπως το βλέπω εγώ, εκλογές δεν μας σώζουν πιά.

Αλλά και αν μας έσωζαν, παρακαλώ πείτε μας με ποιόν ακριβώς μηχανισμό η αποχή προκαλεί πραγματικό πρόβλημα που δεν θα είχαμε με την άκηρη ψήφο.

Μιλάω σοβαρά, και περιμένω συγκεκριμένη απάντηση.

Anonymous είπε...

Μα είναι τόσο απλό φίλε μου!
Είδες χθες ειδήσεις στον Alpha????
Ρώταγαν στον δρόμο τα ανήλικα (ή οριακά ενήλικα) παιδιά τι θα κάνουν την ημέρα των εκλογών!
Και φυσικά τι απαντούσαν;;; Ότι θα πάνε για καφέ!
Αυτό είναι το μήνυμα που έχουν ήδη έτοιμο να μας περάσουν τα ΜΜΕ για την αποχή την ημέρα των εκλογών! Ότι όλοι είμαστε μόνο του καφέ και της διασκέδασης!
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Υπάρχει μόνο η δύναμη των ΜΜΕ να παρουσιάζει στον κόσμο αδιέξοδα! Τα ΜΜΕ πείθουν τον κόσμο ύπουλα και υποχθόνια ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και ότι δεν υπάρχει ελπίδα, έπειτα εμείς δεν πάμε να ψηφίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και ότι δεν υπάρχει πια καμμία ελπίδα και έπειτα τα ΜΜΕ μας λένε ότι είμαστε γραψαρχιδιστές και δεν μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και αδιαφορούμε κλπ κλπ ......
Εσύ γνωρίζεις τι συμβαίνει αν στις εκλογές υπάρξει 50% λευκό; Ρώτα κανέναν δικηγόρο να σου πει. Διαλύεται η βουλή και ξαναγίνονται εκλογές με νέα κόμματα. Το ξέρει κανείς αυτό; Πόσοι από εμάς το ξέρουμε; Πόσοι από εμάς ξέρουμε τα πραγματικά συμφέροντά μας; Το θέμα της αποχής είναι παγκόσμιο! Σε όλα τα κράτη πλέον η αποχή είναι τεράστια. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι! Αν π.χ. εσύ ψήφιζες Λεβέντη αντί να μην πας καθόλου να ψηφίσεις, θα έχαναν ένα ποσοστό από τη δύναμή τους όλοι...πασοκ,νδ, κκε, συν,λαος κλπ... Αφού όμως δεν πήγες να ψηφίσεις, δεν έχασε κανείς τους τίποτα!!!!!!!!
Η αποχή ποτέ δεν νίκησε κανέναν! Μόνο η συμμετοχή! Η Ελλάδα το 1940 είχε 219 μέρες αντίστασης ενώ η Γαλλία (η υπερδύναμη της εποχής) είχε μόλις 43!!!! Αυτό πιστεύεις ότι έγινε από κάποιου είδους αποχή;;; Το ΟΧΙ ήταν κάποιο είδος αποχής ή κάποιο είδος συμμετοχής;

Anonymous είπε...

Χαίρε αγαπητέ φίλε,

Χρόνια πολλά πρώτα από όλα!

Δεν είδα το κανάλι αυτό γιατί πολύ απλά δεν βλέπω τηλεόραση. Καταλαβαίνω όμως για τι ακριβώς μιλάς.
Και το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους ανήλικους, βλέπω και 30-40-50άριδες να σπαταλούν τον χρόνο τους σε σαχλαμάρες συνέχεια. Το πρόβλημα της απάθειας ή της αποβλάκωσης μασκαρεμένης σε ψεύτικο ενδιαφέρον για τα κοινά είναι πλέον μάστιγα.

Όσο για το θέμα με τα 50% και την διάλυση της Βουλής, το ξέρω το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο στις βουλευτικές, αν και δεν είμαι σίγουρος. Όπως και αν έχει όμως, ο προβληματισμός μου είναι άλλος:

Εάν υποθέσουμε ότι διαλυθεί η Βουλή, τότε το ερώτημα είναι: Και τι μετά? Θα έχουμε τους ίδιους άχρηστους ή/και προδότες κλπ. να βάζουν υποψηφιότητα? Και λοιπόν? Εμπιστευόμαστε τα media, τις εφημερίδες και το υπάρχον πολιτικό σύστημα τόσο ώστε με κάποια από τις διαδικασίες που προβλέπονται να μπορεί να γίνει κάτι προς το καλύτερο? Εγώ πάντως σαφώς ΟΧΙ. Στην σημερινή κατάσταση, δεν νομίζω ότι φτάνει να "παίζει" κανείς με τους "κανόνες" τους...

Η θριαμβευτική λαϊκή ψήφος του ΟΧΙ που γιορτάζουμε δεν είχε την μορφή ψηφίσματος όπως θα έχουμε στις 7 του μηνός. Είχε μάλλον τελείως διαφορετικό χαρακτήρα αλλά και πρακτική εφαρμογή. Ήταν η πρακτική εφαρμογή της θελήσεως του λαού, εκφρασμένη πρώτα από τους άρχοντες, και κατά συνέχεια από τον λαό, που βέβαια αυτό και μόνο ονειρευόταν να πεί, πολύ πριν έγινε πραγματικότητα.

Οπότε ποια η σχέση του ένδοξου ΟΧΙ με τις εκλογές που έρχονται? Κατά την γνώμη μου καμιά. Ούτε πολιτικούς έχουμε που να μπορούν να εκφράσουν ολοκληρωτικά την οργή του λαού έχουμε, ούτε λαό έχουμε που σήμερα να έχει την θέληση και ήθος να κάνει το σωστό με πλειοψηφικό τρόπο.

Συγχώρεσε με, αλλά είμαι απαισιόδοξος. Πιστεύω ότι ο λαός που θα αντιστεκόταν πραγματικά και με πράξεις είναι πολύ λιγότερο του 50%. Δυστυχώς δεν είμαστε γενικά ως λαός έτοιμοι να κάνουμε αυτό που χρειάζεται να γίνει.

Καλό είναι λοιπόν να ψηφίζει κανείς λευκό, αλλά νομίζω ότι η πρακτική, πραγματική και ρεαλιστική διαφορά με την μη ψήφο, δεν είναι σημαντική. Και το εννοώ αυτό όχι θεωρητικά, για το τι μπορεί να γίνει εάν όλοι μας ψήφιζαν λευκό, αλλά με γνώμονα την πραγματική κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Μπορεί σε ιστοσελίδες σαν και αυτή να συχνάζουν έτοιμοι, έντιμοι και προβληματισμένοι άνθρωποι, αλλά όπως είπες και συ, το υπόλοιπο της κοινωνίας κοιμάται τον ύπνο της αποβλάκωσης...

Και κάτι τελευταίο:
Εάν περιμένουμε να γίνουν εκλογές για να εκφραστούμε, το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Αυτοί που μας καταδυναστεύουν, δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα έτσι απλά με νόμιμες εκλογές. Αυτά, είναι για τα παραμύθια. ΟΛΕΣ οι επαναστάσεις, από την πιο ήπια μέχρι και την πιο βίαια, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να βγει ο πολίτης στον ΔΡΟΜΟ και σε πλαίσια ΟΧΙ θεσμικά πλέον, αλλά ΥΠΕΡ-ΘΕΣΜΙΚΑ. Κοινώς, θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από λευκό, άκυρο ή αποχή για να αλλάξουν πραγματικά τα πράγματα. Αυτό το παραπάνω, απαιτεί διάφορες πρακτικές κινήσεις από την πλειοψηφία, όχι μόνο λόγια αλλά ουσιαστικά έργα.

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει για να βρείτε το τι ακριβώς αυτές οι πράξεις είναι. Σαν βοήθεια πάντως έχω να πω ότι δεν συμπεριλαμβάνει ένα χαρτάκι και ένα κουτάκι...

Στο μόνο που θα μπορούσα να συμφωνήσω εν μέρει, είναι το ότι μία συντριπτική πλειοψηφία σε λευκό, θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία για να αρχίσει και το πρακτικό μέρος της πραγματικής αλλαγής προς το καλύτερο.

Έσσετε Ήμαρ,

Ανώνυμος

Αγωνιστής είπε...

Όχι αποχή όχι άκυρο όχι λευκό 

Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να τιμωρήσουν έτσι, τα μεγάλα κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να υπάρχει μεγάλο ...

ποσοστό Λευκών/Άκυρων/Αποχής, ώστε να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.



Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%), τότε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (ψηφοφόρους που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, της τάξης του 20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το
ψηφίσουν,συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι από τους 100 ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν πάνε να ψηφίσουν, έχουμε δηλαδή αποχή 25%.

Από τους 75 που πάνε στις κάλπες, οι 8 ψηφίζουν λευκό και οι 7 ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο).


Έχουμε λοιπόν ποσοστό 15% λευκά/άκυρα.
Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του συνόλου.
Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 οπαδοί του κάθε κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει. Επομένως,όποιο κόμμα μαζέψει άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ΜΟΝΟ ψήφους σχηματίζει
κυβέρνηση!.
Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχη/λευκά/άκυρα, το πρώτο κόμμα χρειάζεται να πείσει 23 ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα, χρειάζεται μόνο 6.




Με απλά λόγια:
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Πόσο λιγότερες;

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το 2007 είναι 9.824.223.


Το 42% αυτών είναι 4.126.174. Με τα ποσοστά του προηγούμενου παραδείγματος 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα το 42% γίνεται 2.475.705. Δηλαδή το πρώτο κόμμα χρειάζεται να μαζέψει 1.650.469 λιγότερες ψήφους.
(Στην πράξη λόγω του εκλογικού συστήματος – κατανομή εδρών, εκλογικές περιφέρειες κλπ.– είναι ακόμα λιγότερες).
Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά όσοι σκέφτεστε να ρίξετε λευκό, άκυρο ή να μην ψηφίσετε καθόλου. Εκτός αν δεν σας πειράζει να αποφασίσουν 2 εκατομμύρια οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος, ΠΟΙΟΣ και κυρίως ΠΩΣ, θα κυβερνήσει τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν πιστεύω όμως πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το blog.


Πώς να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας; Ψηφίστε οποιοδήποτε μικρό κόμμα νομίζετε πως σας εκφράζει καλύτερα.


Δώστε τη δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές φωνές αντιπολίτευσης, να ελέγχουν και να υποχρεώνουν την κυβέρνηση που θα προκύψει, να ακούσει τη θέληση του λαού.

Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες
και τους φίλους τους.

Δώστε στη βουλή τη δύναμη που πρέπει να έχει. Τη δύναμη να
εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα συμφέροντά τους.

Εκτός αν είσαστε πολυεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων, οπότε ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σημασία ποιο, το ίδιο είναι.




Anonymous είπε...

Φίλε Αγωνιστή,

Τα αριθμητικά σου είναι σωστά, και βέβαια πολύ λογικά. Απλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος σε ρεαλιστικό/πρακτικό επίπεδο, δηλαδή εννοώ ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να ψηφίσουν μικρό κόμμα, ή ακόμα και άκυρο. Και ακόμα εάν υπήρχαν, και πάλι το πρόβλημα της ανώρθωσης της Πατρίδας μου φαίνεται πολύ μακριά...

Μία ερώτηση πρώτα:
Τα παραπάνω ισχύουν για βουλευτικές εκλογές, μέχρι ποιό σημείο εφαρμόζονται και στις εκλογές που έρχονται τώρα?

Για την περίπτωση 50% και πάνω κατά των μεγάλων κομμάτων (είτε με άκυρα είτε με άλλη ψήφο σε μικρό κόμα) δεν το συζητάω καθόλου, είναι αδύνατον.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που δεν ψηφίζουν/ψηφίζουν άκυρο ή λευκό, όλοι αυτοί ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα. Ας πούμε ότι από το 25% αυτό, το 5% ψηφίζει το μικρό κόμμα Α, το επόμενο 5% το μικρό κόμμα Β κ.ο.κ.

Τώρα λοιπόν δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα θέματα που σκέπτομαι σε αυτήν την περίπτωση είναι λοιπόν:

1) Είναι πραγματικά δυνατόν, με τις σημερινές καταστάσεις δεδομένου του τεραστίου πληθυσμού που πιστεύει ακριβώς ότι του λένε, όντως, πραγματικά να ψηφίσουν αρκετοί έτσι ώστε να υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα αυτοδυναμίας?

2) Και εάν πράγματι έχουμε τέτοιο πρόβλημα (αυτοδυναμίας δηλαδή) δεν νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι πουλημένοι στο τέλος θα συνεργαστούν κάπως και περάσουν την προγραμματισμένη πολιτική έτσι και αλλιώς? (Βλέπε ΛΑΟΣ και μνημόνιο - φαινομενικά διαμετρικά αντίθετοι, πρακτικά προδότες όπως και όλοι οι άλλοι).

3) Σε όποια απο αυτές τις περιπτώσεις. Τι γίνεται μετά? Είναι σίγουρο ότι απλά μία ανατρεπτική ψήφος, θα αλλάξει αυτόματα και τα άτομα που κινούνται πολιτικά ή το ήθος αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν?

Και βέβαια δεν θέλω να δω κάποιον από αυτούς τους προδότες (το ότι είναι της ίδιας οικογένειας είναι αισχρό αλλά οι πράξεις τους ακόμα χειρότερες) ξανά ποτέ στην Βουλή ή οπουδήποτε αλλού, αλλά για να είμαστε και ρεαλιστές, πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι δυνατόν να αλλάξουμε την κατάσταση έτσι?

Ουσιαστικά λοιπόν το "πρόβλημα" που έχω με το όλο θέμα της ψήφου ή όχι είναι ότι μήπως ασχολούμαστε τελικά με κάτι που δεν μπορεί από μόνο του να αποτελέσει λύση, ούτως ή άλλως?

Πως δηλαδή ένα πρόβλημα δυσκολίας δημιουργίας κυβέρνησης, μεταφράζεται σε λύση των πολύ σοβαρών προβλημάτων της Ελλάδας?

Μήπως θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε έκτος του κουτιού για να μεταφράσω την Αγγλική έκφραση, και λιγότερο στα πλαίσια του παρόντος συστήματος?

Αυτά για τώρα, απλώς θέτω σκέψεις προς προβληματισμό. Δεν θέλω να προσβάλω, γι' αυτό δεν θέλω να μονοπωλήσω την σελίδα αυτή.

Ανώνυμος

Αγωνιστής είπε...

δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ησχύσουν στις δημοτικές. λογικά δεν ισχύουν αλλα και από της δημοτικές είναι μια καλή αρχή να ψηφίσουν όλοι :) όσο για τις άλλες ερωτήσεις σου είναι ριτορικές :P :)


ευχαριστούμε για τα σχόλια και περιμένουμε ακόμα περισσότερα :)

Δημοσίευση σχολίου